Acceptam plata in rate cu Star BT
 
Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oferte early booking vara 2023 - Nei Pori - Grecia - reducere 40% - cazare - rezervari online - tarife - hoteluri

banner nei pori-min

banner nei-pori-lat

PROGRAM TURISTIC CU AUTOCAR / INDIVIDUAL

Pachete autocar / individual

 

tarife de persoana in euro  7 / 14 nopti / autocar optional

Vila Ocean Hills Fara Masa Nei Pori de la 59 EURO
Vila Mara Apostolia 3* Fara Masa Nei Pori de la 49 EURO
Vila Niovi / Kalliopi 3* Fara Masa Nei Pori de la 49 EURO
Vila Litsa 3* (NOU 2016!) Fara masa Nei Pori de la 59 EURO
Vila Tomas 3* (NOU 2016!) Fara masa Nei Pori de la 65 EURO
Studio Martha 3* Fara Masa Nei Pori de la 48 EURO

 

Descriere statiune

DESPRE NEI PORI

nei pori2

Nei Pori este cea mai sudica statiune din regiunea Pieira , cunoscuta sub numele de Riviera Olimpului. Pieria se afla in inima Greciei, la 60 de km sud-vest de Salonic si are 70 km de plaje superbe la marea Egee, continand si o parte din legendarii Munti ai Olimpului, lacasul preferat al zeilor, precum si varful Mytikas (al doilea ca inaltime din Balcani 2917m). Pieria e unul din cele mai mici judete din Grecia, avand aproximativ 1500 kmp si mai putin de 150.000 de locuitori.

 

CA SI OBIECTIVE TURISTICE, CU SIGURANTA NU VA VETI PLICTISI!

castelul platamonas

 

Orasul Dion – situat la poalele Muntelui Olimp. Numele vine de la cel mai importat sanctuar dedicat lui Zeus,  Dias – care se traduce prin “al lui Zeus”.  Acesta este un oras ridicat de catre macedoneni, fiind si un loc sacru dedicat lui Zeus si fiicelor sale, cele 9 Muze, in a caror cinste se organizau jocuri festive. Situl arheologic include: templu dedicat lui Zeus, teatrul grecesc, sanctuarul lui Isis (zeita egipteana fiind preferata lui Alexandru cel Mare) si sanctuarul zeitei Demetra, sora marelui Zeus.

 

Castelul Platamonas – situat in partea de sud a Muntelui Olimp, dateaza din secolul 10 e.n. din perioada bizantina. Pozitia a fost una strategica in trecut, avand scopul de a controla ruta Macedonia-Thesalia-Sudul Grecei. Acesta a fost construit pe teritoriul orasului antic Herakleion. Din castel privelistea este impresionanta, acesta fiind situat pe un deal inalt cu fata catre mare.

 

Muntele Olimp era considerat in antichitate lacasul zeilor si este cel mai inalt din Grecia (vf. Mytikas, 2918 m) dar si primul care a obtinut titlul de Parc National, fiind un ecosistem protejat prin lege. Muntele abunda de copaci si  specii de plante (aproximativ 1700 de specii), dintre care unele foarte rare. Lunile iunie si septembrie sunt cele mai bune din an pentru cei ce doresc sa escaladeze varfurile muntelui.

 

Biserica Sfantul Dionisios a fost construita in secolul 16, de catre Agios Dionisios, un pustnic care a trait intr-o pestera din apropiere si este locul preferat pentru pelerinaj al locuitorilor din Macedonia Centrala. Biserica impresioneaza prin obiectele de arta de mare valoare.

 

Situl arheologic Makrigialos este unul dintre cele mai mari situri ale perioadei neolitice si consta intr-o vila din perioada civilizatiei minoice. Dimensiunile constructiei sunt de 4 ori mai mici decat cele ale celebrelor palate minoice din la Knossos, Phaistos, Malia si Zakros, cu care se aseamana prin coloane si curtea interioara rectangulara, dar in acelasi timp contine si elemente arhitecturale unice.

 

Din Nei Pori se ajunge usor la Meteora. Dar vom vorbi despre acest loc dedicat sacrului intr-un articol separat.

 

Excursii optionale

EXCURSII OPTIONALE 

meteora1METEORA 
zi de plecare Luni ora 06.30 Olympic Beach; 
Tarif adult: 25 Euro/ adult si 20 Euro/ copil 

Fenomenul carstic unic in Europa si locasurile religioase adapostite de stancile numite Meteore  „suspendat intre cer si pamant” te vor surprinde in cadrul acestei excursii. Acesta este cel de-al doilea centru monastic din Grecia, dupa Muntele Athos, unde de peste 600 ani este pastrata vie flacara spiritualitatii ortodoxe. Trecerea prin orasele Larissa, Kalambaka si valea Tembi, vizita a doua manastiri (Sf. Stefan si Marele Meteor) vor fi un prilej de bogatie culturala.

Atentie! Pentru accesul in manastiri femeile au obligatia de a-si acoperi umerii si de a purta fusta lunga pana sub genunchi, iar barbatii panaloni lungi.

 


f9b912a36c79293d681253f8ac3a1b81

SEARA GRECEASCA / GREEK NIGHT 
zi de plecare Vineri ora 20.30 Olympic Beach; 
Tarif adult: 20 Euro/ adult si 15 Euro/ copil 

Un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si, mai mult decat atat, dansatorii profesionisti vor fi alaturi de Dvs. pentru a va arata cativa pasi din dansurile traditionale: Sirtaki si Zorba. O petrecere 100% in spirit grecesc! 

 

 


skiathos3

CROAZIERA IN INSULA SKIATHOS 
zi de plecare Marti ora 05.30 Olympic Beach; 
Tarif adult: 35 Euro/ adult si 35 Euro/ copil
Skiathos este una dintre cele mai frumoase insule din Arhipelagul Sporadelor de Nord, o frumusete care a inspirat multi poeti si scriitori. Verdeata pinilor mediteraneeni, marea albastra, tarmurile pitoresti, cu golfurile si plajele inedite, toate acestea ne vor face sa descoperim o alta frumusete a Greciei. Imbarcarea pe vapor se face dintr-un port din apropierea orasului Volos. Croaziera include vizita orasului Skiathos –capitala insulei si timp liber pe plaja Koukounaries situata intr-unul din golfurile insulei.


802SHOPPING SALONIC
zi de plecare Miercuri ora 09.00 Olympic Beach; 
Tarif adult: 15 Euro/ adult si 10 Euro/ copil
Turul capitalei Macedoniei este un priej unic de a admira monumentele reprezentative ale epocii bizantine. Ne vom opri la Turnul Alb (simbolul orasului Salonic) si vom vizita biserica Sf. Dumitru (patronul spiritual al orasului), ne vom petrece cele 3 ore in Piata Aristotelus, in bazarul traditional Kapani. Mall-ul Cosmos este situat la 11 km de centrul orasului fiind o destinatie in drumul celor care conduc spre Halkidiki. Are 200 de magazine, 30 de localuri, un supermarket, loc de joaca pentru copii, frizerie si manichiura, biserica etc. Program luni-vineri 9-21, sambata 9-20 iar duminica este inchis. Mall-ul One Sallonica e situat la numai 3 km de centrul orasului cu magzine de branduri renumite cat si reduceri tot timpul anului. Are spatii de joaca pentru copii. In plus, exista si posibilitatea returnarii TVA la ghiseul special. Program luni-vineri 9-21, sambata 9-20 iar duminica inchis.


muntele olimp

MUNTELE OLIMP
zi de plecare Duminica ora 09.00 Olympic Beach; 
Tarif adult: 15 Euro/ adult si 10 Euro/ copil
Primul popas il vom face la refugiul Stavros situat la 910 metri altitudine de unde vom admira fermecatoarea panorama a regiunii Pieria, intre Marea Egee si poalele muntelui. Vom continua spre orasul Litochoro unde vom face o plimbare placuta. Un scurt program liber vor incheia o alta zi de vacanta. Muzeul arheologic este la Dion, unde Alexandru cel Mare a adus ofrande zeilor din Olimp înainte de a porni sa cucereasca pamânturi pâna în îndepartata Indie. În regiunile mai joase de pe munte exista o mare varietate de plante: peste 1 700 de specii au fost identificate aici. A devenit primul parc national al Greciei, In 1937, si spre sfârsitul primaverii este plin de flori salbatice. Versantii muntelui sunt acoperiti cu paduri de fag, cedru, stejar si pin, în care misuna ursi, lincsi si lupi.


atenaATENA 
zi de plecare Joi ora 00.05 Olympic Beach; 
Tarif adult: 45 Euro/ adult si 35 Euro/ copil

Capitala Greciei asteapta ca, dupa ce vei trece prin portul sau Pireu, sa faci un tur panoramic cu autocarul, sa urci pe Acropole pentru a admira o bijuterie a arhitecturii antice si, in final, in cadrul programului liber, sa cutreieri stradutele pitoresti ale orasului vechi (Plaka). La intoarcere vei face o scurta oprire si la Thermopile.

5 lucruri interesante despre Atena:

1.    Este unul dintre cele mai vechi orase ale Terrei, originile Atenei datand din anul 3000 IC. Atena se lauda cu supranumele de “leagan al civilizatiei”, locul in care au luat nastere democratia, filosofia occidentala, Jocurile Olimpice, stiintele politice, literatura, principiile matematice si teatrul. De asemenea, orasul a trecut prin toate formele de guvernare cunoscute pana in ziua de azi.
2.    Casa zeilor. Grecii antici credeau ca lumea e condusa de mai multi zei, fiecare dintre ei avand istoria si insusirile lui. Muntele Olimp era locul de unde acestia conduceau lumea iar legenda spune ca Atena si Poseidon au fost cei doi zei care au binecuvantat orasul. Poseidon i-a oferit darul apei iar maslinul plantat de Atena a castigat favorurile celorlalti zei. De atunci, maslinul este considerata o planta sacra in Grecia.
3.    Primele Jocuri Olimpice. Cele antice au avut loc in Atena, in anul 776 IC. Oamenii veneau din toate colturile tarii pentru a lua parte la ele iar invingatorilor li se punea pe frunte cununa cu lauri. Tot in Atena au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne, in 1896, capitala Greciei gazduindu-le inca o data, in anul 2004.
4.    Originile teatrului. Tragediile grecesti se jucau in onoarea lui Dionisos, zeul vinului. Pe de alta parte, comediile se adresau poporulu, maselor largi, saracilor. Doar baietilor li se permitea sa joace in piesele de teatru si acestia trebuiau sa poarte masti care infatisau caracterul respectiv.
5.    Acropole. Orasul Inalt situat pe dealul sacru, acolo unde grecii antici au construit o multime de temple pentru a-si adula zeii. Cel mai important dintre acestea este Parthenonul, dedicat zeitei Atena, cea de la care orasul si-a luat si numele. Vreme de 20 de secole, Acropole a supravietuit numeroaselor dezastre naturale sau razboaie. Lordul Elgin, un fost ambasador la Constantinopole, a luat aproape intreaga colectie de statuete, vase si monumente de pe Acropole si a vandut-o Muzeului Britanic, fapt ce a generat o intreaga disputa britano-elena.

FORMULAR REZERVARE ONLINE:

Nume si prenume *
 
Numar de telefon *

###
-
###
-
####
 
Adresa E-mail *
 
Descriere servicii solicitate (Perioada, hotel, tip camera, numar persoane, etc.) *
 
*
 Am citit si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR afisate pe link-ul https://www.mundistours.ro/rezervari-online/gdpr.html  
 Am citit si accept termenii si conditiile de rezervare ale serviciilor unice de calatorie conf OG2/2018 afisate pe link-ul: https://www.mundistours.ro/rezervari-online/conditii-generale-de-rezervare-a-serviciilor-unice-de-calatorie-conform-og-2--2018