Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oferte early booking vara 2019 sejur Bodrum - Turcia - rezervari online - reduceri - tarife - hoteluri - autocar - avion
EARLY BOOKING: :
VACANTA TA DE VIS EARLY BOOKING VARA 2019 IN TURCIA
STATIUNEA BODRUM
 
 last minute bodrum
 
 
PROGRAM TURISTIC CU AUTOCAR / INDIVIDUAL
 
 
transport autocar statiunea Bodrum - Turcia

Cazare individual

Pachete autocar

 
Hotel Smartline Bitez Garden3* All inclusive Bodrum de la 260 EURO
Hotel Paloma Family Club 3* All inclusive Bodrum de la 199 EURO
Hotel Baba 3* Demipensiune Bodrum de la 799 RON
Hotel Salinas Beach 3* Demipensiune Bodrum de la 899 RON
Hotel Summer Sun Beach 3* All inclusive Bodrum de la 899 RON
Hotel Ambrosia 4* Demipensiune Bodrum de la 999 RON
Hotel The Best Life 4* Mic dejun Bodrum de la 1049 RON
Hotel Shark Club 4* All inclusive Bodrum de la 1099 RON
Hotel Bendis Beach 4* All inclusive Bodrum de la 999 RON
Hotel Bodrum Beach Resort 4* All inclusive Bodrum de la 1199 RON
Hotel Petunya Beach Resort 4* All inclusive Bodrum de la 1199 RON
Hotel Grand Newport 4* All inclusive Bodrum de la 1349 RON
Hotel Jasmin Beach 4* All inclusive Bodrum de la 1499 RON
Hotel Azka 5* Demipensiune Bodrum de la 1359 RON
Hotel Delta Beach Resort 4* All inclusive Bodrum de la 1599 RON
Hotel Family Belvedere 3* All inclusive Yalikavak de la 166 EURO + 329 RON
Hotel Golden Age 4* All inclusive Yalikavak de la 205 EURO + 329 RON
Hotel Parkim Ayaz 4* All inclusive Gumbet de la 245 EURO + 329 RON
Hotel Isis Resort and Spa 5* All inclusive Gumbet de la 225 EURO + 329 RON
Hotel Yasmin Resort 5* Ultra All inclusive Bodrum de la 279 EURO + 329 RON
 

Descriere statiune

Descriere statiune:

Bodrum, cu atmosfera sa boema, este un oras magic situat pe coasta Marii Egee, pe o peninsula in apropierea insulei Kos. Este un bun punct de pornire intr-o calatorie de-a lungul coastei cariene, cu panorama sa de mitologie si istorie, cu o arhitectura tipic mediteraneana, cu plaje de nisip spectaculoase si mici golfuri stancoase.

Bodrum este impartit in doua zone contrastante - in jumatatea de est se afla plaja alungita, barurile, cluburile de noapte si restaurantele tipice statiunilor mediteraneene, iar in jumatatea de vest a orasului Bodrum este focalizata in jurul portului de ambarcatiuni si a clubului de iahting, aici viata decurgand mai agale.

In antichitate orasul se numea Halicarnas si era faimos datorita maretului Mausoleu construit dupa 353 i.e.n. - una dintre cele sapte minuni ale antichitatii. Astazi Bodrum este un centru turistic si de navigatie international, dar totodata un oras relaxant, inconjurat de munti minunati, plin de piete mari si scena unor apusuri uluitoare. In Bodrum nisipul si apa sunt calde, iar pentru a crede in frumusetile acestui loc, trebuie sa-l vizitati. Vizavi de Bodrum, la Karaada, este cel mai bun loc pentru scufundari.

Bodrum-ul este fascinant noaptea, este o incantatoare destinatie turistica care satisface exigentele oricarui turist si care isi asteapta vizitatorii sa-i descopere misterele. Cunoscut in antichitate sub numele de Halikarnas, orasul Bodrum si-a castigat celebritatea prin faptul ca este orasul natal al lui Herodot si totodata locul unde se gaseste Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele sapte minuni ale lumii antice. Ca loc unde oamenii au trait continuu de mii de ani, Bodrum are un trecut incredibil de bogat.

Pozitia sa langa numeroase civilizatii si evenimente ale istoriei antice au facut din Bodrum un sit important pentru istorici. Mausoleul din Halicarnas pentru cei care cauta o placere melancolica in a vedea ravagiile timpului este o minunata alegere, desi au ramas putine din ramasitele originale. S-a facut o incercare reusita de restaurare, in incercarea de a arata vizitatorilor cat de minunat trebuie sa fi fost mormantul odinioara.

Atractii turistice:
Principala atractie in Bodrum sunt plajele - in partea de est a orasului plaja este o fasie de nisip ingusta, dar lunga. Desi nu estecea mai frumoasa plaja din zona, turistii vin aici atrasi de multimea de cafenele si cluburi.
Cele mai bune plaje sunt Ortakent - la 20 min distanta, Yalikavak - la 35 min distanta, Gumusluk - la 35 min distanta si Bagla - la 25 min distanta, iar cele mai apropiate plaje de Bodrum sunt Gumbet - 10 min distanta si Bardakci - 5 min distanta. Pentru a ajunge la oricare dintre aceste plaje puteti lua autobuzul sau microbuzul (dolmus). 

Castelul Sf Petru sau Petronium se afla peinsulita Zephyrion, intre cele doua porturi ale orasului Bodrum si a fost construit intre 1402 si 1437, de catre Cavalerii ordinului Sf Ioan, numiti si Cavalerii Ospitalieri.
Castelul Bodrum sau Bodrum Kalesi este emblematic pentru aceasta destinatie turistica, fiind unul dintre cel mai bine pastrate monumente medievale. In prezent castelul functioneaza ca muzeu, atentia find focalizata pe Muzeul de Arheologie Subacvatica.
Castelul a fost numit Sf Petru Eliberatorul, deoarece era singurul loc de pe coasta Asiei Mici in care se puteau refugia crestinii. In anul 1453 sultanul Turciei Mahomed al II-lea a cucerit Constantinopolul si a inceput sa ameninte refugiile crestine ale Cavalerilor. Ioanitii au rezistatat acurilor pana la asaltul insulei Rodos din 1522, cand au fost nevoiti sa capituleze. In 1523 Cavalerii Ioanitiau parasit Castelul Sf Petru din Bodrum. 

Poarta Myndos este tot ce s-a pastrat din zidurile orasului vechi, Halicarnas, ce aveau lungimea de 6 km. Poarta a fost construita in secolul IV i.e.n. de catre Regele Mausolus, fiind locul prin care au trecut Alexandru cel Mare si armata sa, in anul 333.

Amfiteatrul antic greco-roman este una dintre cel mai bine conservate relicve ale trecutului orasului Bodrum. Alte ramasite arheologice includ coloane dorice, ruine apartinand templului lui Ares, segmente din pontoane antice, toate acestea fiind imprastiate in jurul ruinelor Mausoleului din Halicarnas. 

Muzeul de Arheologie Subacvatica se afla in cadrul Castelului Sf Petru si include obiecte originale si reproduceri ale descoperirilor arheologice din epavele de la Yassi Ada si Cap Gelidonya (la Finike), echipamente utilizate de arheologii subacvatici si o multime de alte obiecte recuperate din mare. 

Morile de vant. Aceste mori de vand sunt facute din piatra si lemn si dateaza din secolul XVIII. Morile se afla pe dealul dintre Bodrum si Gumbet, pe drumul spre Turgutreis si in jurul fostului port pescaresc Yalikavak, si au fost utilizate pana in anii 70, pentru macinarea fainii. In prezent, vechile mori de vant sunt restaurate. 

Mausoleul din Halicarnas localizat in orasul Bodrum, pe malul Marii Egee, in sud-vestul Turciei, are o forma dreptunghiulara si este compus dintr-un podium, camera mormantului si a sarcofagului, iar coloanele ionice sprijina un acoperis piramidal. In varful constructiei se afla o cvadriga (un car triumfal trasa de patru cai). Inaltimea totala a structurii este de 45 metri si se compune din inaltimile componentelor: 20 m podiumul, 12 m coloanele, 7 m piramida si 6 m statueta din varf.