Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Senior Voyage Toscana 2018 -2019 Italia - avion inclus - program turistic - hoteluri - promotii - rezervari online
LAST MINUTE: :

 

600-200- cropped newsletter 1467

 
 

ITALIA -

Program Senior Voyage 2018 - 2019

Italia - Toscana

 

Florenta - Pisa - Elba - Cinque Terre - Genova - Assisi - Siena -

 

Chianti - San Gimignano - San Marino - Ravenna - Roma - Pistoia - Prato

 

 

 

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) - implicit si romanii - pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai. Ai intrat in Senior Voyage Club? Nemaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici. Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa. Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea! Modul de obtinere al�SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu

 

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut�prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.

 

 

 

Pret 295 euroloc in DBL/TPL

 

Plecari din Bucuresti

 

Durata 7 nopti

 

· 

21.09, 26.06, 28.09, 01.10, 03.10, 05.10, 10.10, 12.10, 17.10, 24.10*, 29.10, 01.11, 26.11, 27.12.2017

 

· 

04.03, 03.04, 10.04, 17.04, 24.04, 29.04.2018

 

 

Avans la inscriere: 100 euro / pers.

 

 

 

Senior Voyage va aduce o destinatie noua si suprinzatoare din Italia si anume Toscana.

 

Toscana este asezata in mijlocul Italiei, iar fluviul Arno - cel mai mare fluviu din regiune - strabate tot tinutul. Acesta este compus din minunate colini toscane renumite pentru plantatii viticole si culturi de maslini. Toscana este considerata a fi punctul de pornire al Renasterii, datorita unor nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello. Aceasta este de asemenea cunoscuta ca si leaganul limbii si culturii italiene. Poeti si scriitori ca Dante, Machiavelli sau Boccacio si-au lasat amprenta pe aceste locuri. Sase localitati toscane au fost desemnate ca facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO: centrul istoric al Florentei, centrul istoric al Sienei, piata catedralei din Pisa, centrul istoric al San Gimignano, centrul istoric al Pienza si Val d�Orcia. Toscana are si o veche, dar si noua traditie muzicala, si a oferit lumii multi compozitori si muzicieni, cum ar fi Giacomo Puccini si Pietro Mascagni. Sudul Toscanei este insa diferit fata de restul regiunii, in Maremma specifice fiind marea albastra, plajele lungi, rocile negre, dealurile acoperite de paduri, mlastinile si terenurile netede si baile termale naturale. Ca principal obiectiv turistic putem mentiona Parco Naturale della Maremma. In centrul Toscanei, aproape de Florenta putem gasi Volterra,orasul alabastrului prin excelenta. Aici remarcam de asemenea si Muzeul Alabastrului. Toscana este renumita in jurul lumii si pentru vinurile sale de calitate. Se pot vizita podgoriile unde se produc clasicele vinuri Chianti, nobilul Brunello di Montalcino si vinuri albe aromate, precum Vernaccia di San Gimignano.

 

Florenta a inflorit inca din secolul XIV prin piete elegante, biserici decorate cu fresce si palate care acum gazduiesc colectii minunate de arta. In centrul orasului se afla Domul Santa Maria Del Fiore, unde cupola a fost proiectata de unul din parintii stilului renascentist, Filipppo Brunelleschi. Aceasta catedrala este inchinata Madonei din Florenta. Complexul cuprinde si faimoasa cladire cunoscuta sub numele de Baptisteriul Sf.Ioan Botezatorul, considerata cea mai veche cladire a Florentei.

 

Siena este de asemenea un alt oras medieval din Toscana care merita sa fie vizitat. Este capitala provinciei cu acelasi nume din Toscana si este inscrisa in lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

 

Centrul orasului este adunat in interiorul zidurilor vechi si are multe monumente frumoase si muzee.

 

Pisa este o destinatie asaltata de milioane de turisti in fiecare an fiind atrasi in special de faimosul Turn Inclinat. Acesta este celebru pentru ca sta scufundat in solul instabil. Turistii pot urca cele 294 de trepte asezate in spirala si pot vedea panorama orasului de la inaltimea de 55m.

 

Elba este cea mai mare insula a Arhipelagului Toscan si a treia cea mai mare insula din Italia, dupa Sardinia si Sicilia. Impreuna cu alte 8 insule incluzand Giglio, Giannutri si Montecristo, face parte din Parcul National al Arhipelagului Toscan, cel mai mare parc marin din Europa. Insula Elba este faimoasa in lume pentru adapostirea imparatului francez Napoleon in 1814, in perioada exilului acestuia.

 

 

 

Excursii gratuite:

 

1. Pistoia - tur de oras!
Se viziteaza orasul Pistoia cu un tur panoramic, in care vom vedea Piazza del Duomo domnata de catre Catedrala San Zeno cu fatada sa romanesca, de Palazzo del Comune si de Palazzo del Podesta. Tot in piata vom vedea Baptisteriul din secolul 14, construit in stil gotic cu marmura alba si verde caracteristica stilului gotic toscan. Mai putem vedea Palazzo dei Vescoci dar si Turnul Catilina. Vom efectua acest tur in prima sau ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

 

2. Prato

 

Vom face un tur al orasului Prato, al doilea oras din Toscana, dupa Florenta, ca numar de locuitori. Prato este renumit in Italia datorita productiei de textile. Se va vizita biserica Santa Maria delle Carceri, Domul din Prato si Palatul Pretorio.

 

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

 

 

 

Nu ratati excursiile optionale:

 

1. Florenta si San Gimignano

 

Florenta are foarte multe lucruri de oferit. Sunt multe muzee si monumente care nu trebuie ratate cum ar fi: Santa Croce, Piazza della Signoria cu fantana lui Neptun, Loggia dei Lanzzi, Palazzo Vechio, Galeriile Uffizi, Catedrala Santa Maria dell Fiore, Baptisteriul, Palazzo Bargello, Palatul Piti, Ponte Vechio. In cel mai mare muzeu de arta din lume, Galeria Uffizi, sunt picturi de Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo si alti mari artisti ai renasterii.
Vom porni apoi spre San Gimignano faimos pentru arhitectura sa medievala si a turnurilor care ofera o priveliste impresionanta asupra orasului. Turistii au posibilitatea de a vizita biserica San Francesco, Piazza della Cisterna si Piazza del Duomo, Collegiata- fosta catedrala a satului, Capella di San Gimignano si de a se bucura de vinul sau alb, Vernaccia di San Gimignano.

 

2. Cinque Terre si Genova

 

Nu ratati plimbarea de pe Sentiero Azzuro care leaga cele cinci orasele ale Cinque Terre: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare - care se inalta spectaculos intre doua promontorii ce se intind pe tarmul stancos al coastei ligurice, din nord-vestul Italiei. Vom vizita Manarola, Levanto, Corniglia. Vom continua deplasarea catre orasul port Genova inscris in lista Patrimoniului Mondial Unesco. Se viziteaza centrul vechi al orasului, Catedrala San Lorenzo, Acvariul, Palatul Ducal, Casa lui Cristofor Columb si Galeonul din Portul Vechi.

 

3. Pisa si Insula Elba - 310 km

 

In Piazza dei Miracoli, Piata Miracolelor- considerata mandria Pisei, se afla Turnul Inclinat, Baptisteriul si Domul. Nu vom rata nici Palatul Cavalier. Insula Elba este cea mai mare, mai frumoasa si mai bogata din arhipelagul Toscan. Este incarcata de mii de ani de istorie, panorame uluitoare si povesti despre oameni si civilizatie. Gasim cateva amintiri ale trecutului sau glorios vizitand insula, de la descoperirile arheologice din muzee pana la fortaretele impresionante si constructiile militare cum ar fi Castelul Volterraio si apoi catre resedinta lui Napoleon a anilor 1800, Palazzina dei Mulini.

 

4. Assisi - Siena - Chianti

 

Dimineata vom porni spre Assisi orasul natal al Sfantului Francisc este in sine un oras atragator, impanzit de biserici, galerii de arta, strazi presate cu flori si cladiri medievale decorate cu marmura roz. Bazilica sa, formata din doua biserici gemene impodobita cu operele celor mai renumiti pictori ale acestor vremuri, este unul din cele mai importante lacasuri religioase din punct de vedere artistic. Apoi vom porni mai departe spre Siena - citadela medievala perfecta a Italiei. Principalele obiective turistice ce nu trebuie ratate sunt: Piazza del Campo, Palazzo Pubblico, Torre del Mangia- localizat in Piazza del Campo, Domul din Siena - una din cele mai frumoase catedrale din Italia. Vom vizita dupa-amiaza si Chianti - ce ofera peisaje unice, cu dealuri blande, verzi acoperite cu podgorii vaste si plantatii de masline, cu sate mici de piatra, parohii caracteristice si case rurale din piatra. Zona viticola a Chianti se intinde in apropiere de Florenta si chiar catre Arezzo, Pistoia si Montepulciano. Putem vizita cramele atat de renumite in lume.

 

5. Roma

 

Este o oportunitate unica de a vedea Cetatea Eterna, una dintre cele mai mari capitale ale lumii. Niciun alt oras nu poate egala bogatiile arhitectonice, artistice si istorice si niciun alt oras nu poate sa ofere plimbari in asemenea locuri care iti taie respiratia. Vom admira intr-un tur pietonal si cu mijloacele de transport in comun: Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Columna lui Traian, Piata Venetia si Monumentul Vittorio Emanuele II, Capitoliul, Panteonul, Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei. Definitia grandorii o vom afla in Basilica San Pietro, cea mai mare biserica din lume (in ea pot incapea 60.000 de oameni) si reprezinta inima romano-catolicismului.

 

6. San Marino - Ravenna

 

San Marino, republica independenta, esta a treia cea mai mica tara din Europa, dupa Vatican si Monaco. Nu vom rata Cetatea, Palatul Capitanilor Regenti si Muzeul Torturii. Vom vizita apoi si Ravenna- fosta capitala a Imperiului Roman de Apus, portul sau reprezentand o poarta catre restul lumii, iar imprejurimile sale, un zid impotriva armatelor barbare invadatoare. Vom vedea bisericile paleocrestine: San Francesco, Mormantul lui Dante Aligiheri, Sant'apollinare, San Vitale si Santa Maria in Porto.

 

 

 

Servicii incluse

 

          Biletul de avion Bucuresti - Florenta - Bucuresti

 

          Transfer aeroport- hotel- aeroport

 

          7 nopti de cazare hotel 4*

 

          Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa

 

          1/2 zi excursie optionala (Pistoia)

 

          Asistenta turistica pentru intreaga perioada

 

 

 

BONUS !!!

 

1. Excursie optionala BONUS pentru�posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Prato)�

 

2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

 

3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

 

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior.

 

 

 

Tariful nu include

 

          Taxele de aeroport 95 euro/ persoana

 

          Asigurare storno - nu este obligatorie insa agenta va sfatuieste sa o procurati.

 

          Taxa de statiune (se va plati la hotel, 1-2 euro/zi/pers)

 

          Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

 

 

 

Bine de stiut

 

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 3 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 30 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 10 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm). Pasagerii ce urmeaza a calatori in baza acestui contract beneficiaza, in mod gratuit, de prima piesa de bagaj de cala/segment de zbor/pasager. Pasagerii care vor avea mai mult de o piesa bagaj de cala, vor achita taxa aferenta acestui serviciu auxiliar, in conformitate cu conditiile de calatorie. Nu trebuie sa introduceti in bagajele dvs. obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor. Orarul de zbor se poate modifica, si va fi comunicat inainte de plecare. Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate locale.

 

 

 

Formalitati

 

La frontiera este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca armatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

 

 

 

Hotel Toscana Ambassador 4* �http://www.toscana-ambassador.com/en/

 

Localizare: Hotelul Toscana Ambassador este localizat in Poggibonsi, un oras mic inconjurat de dealuri verzi, la 5 minute de centrul istoric, in inima Val D`Elsa: una din cele mai frumoase zone din Toscana.

 

Facilitati camere: Hotelul dispune de 90 camere moderne, toate cu aer conditionat, TV prin satelit, baie privata, uscator de par, minibar si seif.

 

Facilitati hotel: Dupa o zi petrecuta in vizitarea obiectivelor turistice, oaspetii vor fi fericiti sa vina inapoi la hotel unde au la dispozitie urmatoarele facilitati: room service, receptie disponibila 24 din 24 ore, internet wireless, camera de bagaje, bancomat, spalatorie, Sali de conferinta, fax/copieator, seif, lift, aer conditionat

 

 

 

Hotel Ambrosiano 4*www.ambrosianohotel.it

 

Localizare: Hotelul Ambrosiano este situat in inima orasului Montecatini Terme, este aproape de Piazza del Popolo, Terme di Montecanitini Spa si Excelsior Terme.

 

Facilitati hotel: Hotelul pune la dispozitia turistilor: lift, aer conditionat, seif, internet disponibil in receptia hotelului, serviciu de curatatorie, camera de bagaje, sala de conferinta, gradina, zona de lounge cu TV, piscina, bar.

 

Facilicitati camere: Camerele dispun de, aer conditionat, televizor, televiziune prin satelit, baie proprie, telefon, seif, uscator de par. Camerele pot avea vedere catre oras, gradina sau curtea interioara a hotelului.

 

 

 

Hotel Manzoni 4*www.hotelmanzoni.info

 

Localizare: Hotelul Ambrosiano este situat in inima orasului Montecatini Terme, este aproape de Piazza del Popolo, Terme di Montecanitini Spa si Excelsior Terme.

 

Facilitati hotel: Hotelul pune la dispozitia turistilor: lift, aer conditionat, seif, internet disponibil in receptia hotelului, serviciu de curatatorie, camera de bagaje, sala de conferinta, gradina, zona de lounge cu TV, piscina, bar.

 

Facilicitati camere: Camerele dispun de, aer conditionat, televizor, televiziune prin satelit, baie proprie, telefon, seif, uscator de par. Camerele pot avea vedere catre oras, gradina sau curtea interioara a hotelului.

 

 

 

Hotel Ariston 4*www.ariston-hotel.com

 

Localizare: Ariston Hotel 4 stele este situat la 50 de kilometri de Florenta, in inima statiunii Montecatini Terme, un loc foarte linistit, la o aruncatura de bat de spa-uri si de centrul orasului, unde puteti face cumparaturi in cele mai prestigioase magazine de moda. Parcul unde puteti merge pentru o plimbare lunga sau juca diferite sporturi in aer liber este, de asemenea, foarte aproape.
Facilitati camere: Toate camerele sunt dotate cu baie proprie dotata cu uscator de par, aer conditionat, TV prin satelit, minibar, telefon, room service
Facilitati hotel: Restaurant, terasa, internet wireless, camera de bagaje, receptie deschisa nonstop, check-in/check-out express, spalatorie, fax/copiator, seif, camere pentru nefumatori, lift.

 

 

 

Reduceri si suplimente

 

Supliment SGL 120 euro

 

Reducere a 3-a persoana 50 euro

 

Copil 0-1.99 ani plateste taxele de aeroport 95 euro

 

Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti

 

 

 

Util si practic

 

Limba italiana este limba oficiala considerata a fi urmasa a dialectului toscan

 

Moneda nationala este euro

 

Ora locala: GMT+ 1 (GMT+ 2 intre lunile martie si octombrie).

 

Climatul este maritim de-a lungul coastei si continental in interiorul regiunii. Primava si toamna temperaturile sunt mai placute.

 

Bucatarie nationala: Gastronomia Toscanei este faimoasa in toata lumea mai ales pentru uleiul de masline, castanele, branzeturile, vinul rosu toscan. Puteti savura o felie suculenta si groasa de friptura de vita Chianina, Bisteca alla Fiorentina, preparata la foc cu lemne. De asemenea regiunea este cunoscuta si pentru Finocchiona salami- preparat din carne afumata ce are in compozitie seminte de fenicul. Veti gasi platouri cu acest salam in micile restaurant si osterii (vinarii cu mese).

 

Etichete si obiceiuri locale:�Cand va intalniti cu cineva, oriunde ati fi, adresati un simplu buon giorno (buna ziua) sau buona sera (buna seara). Nu folositi familiarul ciao (buna sau la revedere) cu necunoscuti. �Te rog� se spune per favore , �multumesc�- grazie si �cu placere� - prego. Sarutul pe ambii obraji este o forma de salut extrem de des folosita intre cunoscuti, atat femei cat si barbati. Italienii se imbraca conservator in majoritatea ocaziilor, asa ca orice abatere de la acest stil va sari imediat in ochii tuturor.

 

Bacsisul: In restaurantele unde serviciile nu sunt incluse in nota de plata (servizio), bacsisul este 10-15% din pretul consumatiei. La hoteluri, puteti lasa pentru cameriste si portari aproximativ 50 eurocenti (1 euro daca va cheama taxiul).�In hotelurile de lux, pretul se dubleaza. Taximetristii se asteapta sa primeasca 10% din costul calatoriei.

 

Shopping: Italia este paradisul cadourilor si al bunatatilor rare. Delicatesele culinare sunt preferatele turistilor. Lenjeriile, matasurile, dantelele, panzeturile, marmorajele si bijuteriile sunt usor de tansportat. Mai lasa loc in bagaje si pentru vinuri, haine si obiecte de lux, stiut fiind faptul ca designerii italieni exceleaza in acest domeniu. Magazinele cu reputatie iti pot livra produsele de mari dimensiuni, cum ar fi obiectele de ceramica, piesele de mobilier sau antichitatile, direct acasa. In general, magazinele mici sunt deschise de martea pana sambata, intre 08:00 si 13:00 si 15:30 si 20:00. Majoritatea sunt inchise lunea sau o jumatate de zi in orice alta zi a saptamanii. Pe timpul verii programul de lucru poate suferi mici modificari: se deschid dupa-amiaza,tarziu, pentru a evita caldura inabusitoare. In marile orase, in special in cazul magazinelor universale si de haine, exista tot mai mult tendinta de adoptare a unui program full-time (orario continuato) intre 09:00 si 20:00, de luni pana sambata (si ocazional, duminica).

 

De obicei, supermarketurile si magazinele universale accepta cardurile de credit si cecurile de calatorie; la fel si magazinele de haine si de incaltaminte. In cazul bacaniilor si al magazinelor mici, in principiu trebuie sa ai cash la tine.

 

Telefoane de urgenta: Politia- 112, Urgente- 113, Pompieri- 115, Salvare- 118.

 

Ambasada Romaniei in Italia: Via Nicolo Tartaglia, 36, 00197 Roma. Tel: (0039) 06.808.45.29. E-mail: amdiroma@roembit.org

 

 

 

Observatii

 

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.

 

BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

 

*Supliment obligatoriu pentru sarbatorile de Paste 50 euro/pers;

 

*Supliment obligatoriu pentru Revelion 100 euro/pers;

 

*Supliment optional cina festiva de Revelion 75 euro/pers;

 

*Excursiile optionale pot suferi modificari , iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

 

*Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

 

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

 

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

 

*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

 

*Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1-2 euro/persoana/zi.

 

 

 

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii.

 

FORMULAR REZERVARE ONLINE:

Nume si prenume *
 
Numar de telefon *

###
-
###
-
####
 
Adresa E-mail *
 
Descriere servicii solicitate (Perioada, hotel, tip camera, numar persoane, etc.) *
 
*
 Am citit si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR afisate pe link-ul http://www.mundistours.ro/rezervari-online/gdpr.html  
 Am citit si accept termenii si conditiile de rezervare ale serviciilor unice de calatorie conf OG2/2018 afisate pe link-ul: http://www.mundistours.ro/rezervari-online/conditii-generale-de-rezervare-a-serviciilor-unice-de-calatorie-conform-og-2--2018